pátek 13. června 2014

Předěláváte kuchyň a vybíráte novou podlahu? Zvažte VINYL!

Předěláváte kuchyň a vybíráte novou podlahu? Zvažte VINYL!

Vinylové podlahy si poslední dobou získávají stále větší oblibu. Pomalu ale jiste dokonce začínají předbíhat jak plovoucí laminátové, tak i dřevěné podlahy. Od obou zmíněných druhů podlahy totiž vinylová podlaha nabízí to nejlepší: nenáročnou údržbu, snadnou pokládku, vysokou odolnost, dokonalou pružnost, a jako bonus také širokou škálu dekorů.

vinylová podlaha do kuchyně

Vinylové dílce: vysoká pružnost, odolnost a jednoduchá údržba

Chcete si domů pořídit vinylovou podlahu? Pak možná nevíte, že u ní můžete vybírat mezi dvěma druhy a to mezi vinylovými dílci a vinylem v roli. Pokud zvažujete, že raději vsadíte na klasické vinylové dílce, měli byste se ujistit, že o nich opravdu víte všechno potřebné. Předejdete tak chybám, které by mohly vést k jejich zbytečnému poškození.

vinylová podlaha

Typy vinylových dílců

Vinylové dílce můžete zakoupit ve dvou provedeních. Vybírat tak můžete z lepených dílců nebo těch se zámkovým systémem, které se pokládají na způsob plovoucích podlah. U druhého typu je velkou výhodou snadná a rychlá pokládka. Naopak u dílců lepených se jedná o trochu složitější proces, je proto dobré nechat položení podlahy na profesionálech. Jinak hrozí, že můžete použít například špatné lepidlo, díky kterému k sobě dílce perfektně nepřilnou.

TIP: nakupte vinylové podlahy ve výprodeji.

Výhody vinylových dílců

Stejně jako všechny ostatní podlahy mají i vinylové dílce své pro a proti. Mezi jejich plusy patří například vysoká pružnost, odolnost a jednoduchá údržba. Navíc můžete vybírat z nepřeberného množství vzorů. Ať už se vám líbí dřevo, kámen či dlažba, vinylové dílce nabízí jejich skvělou imitaci.

Výhody vinylových dílců

Nevýhody vinylové podlahy

U vinylových dílců je zapotřebí při pokládání perfektně rovná podlaha. Stejně tak je mínusem složitější pokládka, která vyžaduje odborníky.

3 komentáře:

  1. Zvažuji, zvažuji. :-) Právě už nějakou dobu přemýšlím nad tím jakou podlahu zvolit do kuchyně a vinylové podlahy se mi jeví jako ideální právě kvůli tomu kolik toho jsou schopny vydržet. Ještě jsem teda uvažoval nad laminátem, ale tomu podle toho, co jsem četl prý vadí voda, takže vinyl asi bude lepší volba.

    OdpovědětVymazat
  2. Za nás můžu vinyl jenom doporučit. My jsme přemýšleli nad parketami, ale ty v daný moment nebyly. A pak jsme koupili u https://www.floorforever.cz/ vinylovou podlahu s motivem parket. Designový dojem to splňuje úplně stejný jako parkety a ještě je to bezúdržbové. Samozřejmě teda když nepočítám to, že tam někdo musí občas umýt podlahu. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Zvažujeme, zvažujeme. :-) Já původně teda do kuchyně chtěla dlažbu. Hodně jsme to ale s manželem probírali a vinylové podlahy nakonec vyhrávají. Hlavně ta jejich pokládka je prý o dost jednodušší a manžel říkal, že by to zvládl sám. Na pokládku dlažby bychom si asi museli někoho najmout a to by byly zase peníze navíc.

    OdpovědětVymazat