úterý 27. května 2014

Vybíráme novou chladničku

Vybíráme novou chladničku

Kvalitní chladnička je jedním z nejdůležitějších spotřebičů každé moderní kuchyně. Jejímu výběru bychom tedy měli věnovat náležitou pozornost. Dnes už si můžeme vybrat z nesmírně široké škály různých typů ledniček, od těch obyčejných až po luxusní americké chladničky, určené pro náročné zákazníky.

chladničky

Jaké rozlišujeme typy chladniček?

První otázkou, kterou je třeba si položit, je výběr typu chladničky. Musíme se rozhodnout, jestli chceme samostatnou chladničku, chladničku s vnitřním mrazákem, kombinovanou chladničku nebo americkou chladničku, jež nám poskytne spoustu prostoru a mnoho zajímavých funkcí. Další možnou volbou jsou také vestavné chladničky.

vestavná chladnička

Kombinované chladničky

Asi nejrozšířenějším druhem chladniček v českých domácnostech jsou chladničky kombinované, v nichž je kombinovaná chladnička i s mrazničkou. Existují různé typy takovýchto produktů, v některých případech je mraznička nahoře, v některých dole. Kombinované chladničky jsou u nás stále velmi oblíbené a v nabídkách českých prodejců si můžete vybrat z velmi široké nabídky předních světových značek.

Americké chladničky

Pokud ale chcete něco skutečně luxusního a nevadí Vám trochu vyšší cena, skvělou volbou pro Vaši domácnost bude americká chladnička. Tento typ chladniček známe např. z amerických seriálů a filmů, ale v posledních letech se americké chladničky čím dál více objevují i v českých domácnostech. Jsou velmi prostorné, vejde se do nich více potravin než do klasických chladniček a obvykle mají také výrobník ledu a ledové tříště.

Výběr chladničky podle spotřeby energie

Jedním z faktorů, podle nichž můžeme novou chladničku vybírat, je její energetická náročnost. Energetická třída se uvádí u každé chladničky a pokud chceme mít tu nejúspornější, měli bychom si vybrat tu s označením A +++.

Nejznámější výrobci chladniček

Mezi nejznámější výrobce chladniček, se kterými se na našem trhu můžeme setkat, patří společnosti Bauknecht, Beko, Gorenje, Miele nebo Whirlpool.

chladnička Whirpool

4 komentáře:

  1. My máme obyčejnou starou lednici. Líbilo by se mi, kdyby byla větší, abych mohla udělat velký nákup 1x týdně a ne, abych musela jezdit do obchodu 2x, ale kvůli tomu novou lednici kupovat nebudeme. Koupila jsem si akorát úložný box do ledničky a až lednička doslouží, tak si koupíme větší a přikoupím si i další boxy, protože to je fakt skvělá věc.

    OdpovědětVymazat
  2. Není to tak dávno, co jsme si do kuchyně koupili takovou tu americkou chladničku a musím teda říct, že to je paráda. Konečně nemusíme v lednici bojovat o místo. Kde ale trochu o místo bojuji je naše linka. Tu ale také chceme měnit. Chtěli bychom si totiž nechat udělat kompletně novou kuchyň od https://www.gabon.cz/rubrika/kuchyne/ Už se na to moc těším. .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám na ty jejich kuchyně a vypadá to skvěle. Díky za tip. Můžu se zeptat jakou máte v kuchyni podlahu? My se právě taky chystáme předělávat kuchyň a chtělo by to začít podlahou. Ráda bych vinylovou. Prý se ale nemůže koupit jen tak ledajaká. Do kuchyně jsou prý nejvhodnější rigidní vinylové podlahy. Je to pravda? Nemáte s tím náhodou zkušenost? :)

      Vymazat
  3. Mně by se třeba hrozně líbila ta velká americká lednička. Bohužel v naší kuchyni by to jednoduše nebylo kam dát. Zas tak moc místa tam nemáme. Když jsme tedy vybírali novou lednici, tak jsme si koupili jen takovou tu malou tady odtud. Byla ale za super peníze. Už ji máme nějakého půl roku a bohatě to stačí.

    OdpovědětVymazat