středa 7. května 2014

Sushi Upgrade: Exotická kuchyně až do domu

Sushi Upgrade Praha: Exotická kuchyně až do domu

Pražská restaurace Sushi Upgrade Praha se zaměřuje prakticky výhradně na zpracování tradičního japonského jídla sushi. Ano, každý si pod názvem sushi představí hlavně syrové rybí maso. Přesto je v tradiční sushi daleko více ingrediencí. Zkusme si je vyjmenovat. Základem sushi je rybí maso (ano, syrové) a vařená rýže. Co dalšího lze najít v sushi? Chobotnice, sépie, krevety, houby nebo zeleninu. Jsou k dispozici i experimenty s avokádem, ředkví, špenátem nebo například bambusem. Zní to dost exoticky? Ale ta lahodná chuť. Dokud neochutnáte, neochutnali jste to nejlepší, co kulinářský svět nabízí k ochutnání.

Sushi Praha

Jak je to s tím zdravím?

Japonci, jak je známo, jsou nesmírně zdravý národ. Může za to v největší míře právě strava. Potrava Japonců se přes 50 % skládá z plodů moře. Převážně samozřejmě z ryb. Ryby jsou perfektním zdrojem prvků, které v jiných potravinách nejde nalézt. Hlavním prvkem je jistě jód, který si mi, ve vnitrozemí, musíme uměle nahrazovat skrze potravní doplňky, které lze nakoupit v lékárně. Ovšem jód z pilulek není to pravé ořechové. Jód z ryb je pro tělo daleko více přirozený. Díky kratším vzdálenostem ve světě a díky jistému mísení kultur si tak můžeme dopřát japonských kulinářských veletočů, aniž bychom museli odcestovat až do Japonska.

Tak jak je to s tím zdravím?

Promiňte. Jak je to tedy s tím zdravím? Vedle jódu jsou v sushi i minerály nebo vitamín D, A nebo B12, fosfor, vápník a bílkoviny. Sushi je také velmi prospěšné pro oběhový systém, je jakousi prevencí před mozkovou příhodou, před infarktem, před ucpáváním cév. Z výše vyjmenovaného musí být každému jasné, že se sushi rovná výbornému prostředku jak se najíst a ještě udělat něco pro zdraví. Novinkou u restaurace Sushi Upgrade je dovoz po celé Praze až do vašeho bydliště. Nu, to už je servis, který nejde odmítnout.

1 komentář:

  1. Tak to já si teda na sushi raději dojedu. A nevadí mi jet na dobré sushi i třeba hodinu. Mám stejně v autě 2din rádio, které jsem si koupil zde a tak mě to baví. Poslouchám hudbu, užívám si motor a celý ten výlet zakončím tím, že se luxusně najím asijskou kuchyní. I když teda teď mám raději spíše nudle a takovou tu jinou než japonskou kuchyni. :)

    OdpovědětVymazat